skip to Main Content

Voedingsadvies MP Health Voedingsadvies

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam.

Bij de behandeling van uw klachten met eerdergenoemde behandelmethoden wordt indien gewenst ook gekeken naar uw voedingspatroon en medicatie-, en/of supplementengebruik. Vaak kan een kleine aanpassing in uw voedingspatroon grote veranderingen teweegbrengen. Zo zijn er voedingsstoffen die wanneer ze tegelijk genuttigd worden allergische reacties kunnen oproepen (denk hierbij aan klachten als hooikoorts en eczeem). Ook bij chronische ontstekingsklachten zoals bij artritis kan het verstandig zijn eens grondig naar uw voedingspatroon te kijken.

In sommige gevallen kunnen aanvullende supplementen in de vorm van bijvoorbeeld kruiden, vitaminen en mineralen versterkend werken op de therapie. Dit is echter nooit bedoeld als vervanging van gezonde voeding of medicatie. Er wordt in de praktijk ook altijd gekeken naar de onderlinge werking met de bestaande medicatie. En indien nodig zal er eerst overleg gepleegd worden met de behandelend arts/specialist.

Voedingsadvies MP Health