skip to Main Content

De behandelingen

Wat houden behandelingen bij MP Health in? Bij aanvang wordt er een intakegesprek ingepland waarin we uitgebreid uw klachten doorspreken en vanuit daar wordt een behandelplan met een holistische benadering van de klacht(en) opgesteld. Op deze manier weet u vooraf wat u kunt verwachten en wat het beoogde resultaat is.

Het behandelplan bestaat uit een holistische benadering van uw klacht er wordt naar de mens in zijn geheel gekeken. De meeste chronische klachten ontstaan vanuit een langdurige meervoudige belasting van het lichaam op zowel lichamelijk al geestelijk vlak. Dat wil zeggen dat er vaak niet één, maar meerdere redenen zijn waardoor de klachten zijn ontstaan. Meestal spelen oorzaken als stress, ongeval en voeding een grote rol. Daarbij is in de huidige maatschappij de (prestatie)druk dermate hoog dat onze natuurlijke balans tussen belasting en belastbaarheid niet meer gelijkwaardig is. Vanuit deze disbalans ontstaan de meeste klachten. Wanneer je bijvoorbeeld door verlies of verandering(en) langdurig meer stress ervaart en je in diezelfde periode wel hetzelfde als altijd blijft doen dan is in die periode de belastbaarheid lager geworden (stress), maar de belasting is hierop niet aangepast. Dat geeft een grotere kans op ziekte en blessures.

Door samen te kijken naar alle omstandigheden ten tijde van de chronische of acute klachten proberen we de oorzaak te achterhalen en daarmee het behandelplan op te stellen. Door op deze manier naar klachten te kijken en hiernaar te handelen is de kans op blijvend herstel vele male groter dan wanneer er alleen naar de huidige klacht word gekeken.

Behandelingen kunnen bestaan uit een combinatie van de volgende therapievormen; Coaching,  Lasertherapie, massage en voedingsadvies. Welke therapievormen worden ingezet is afhankelijk van uw situatie. Mijn doel van de behandeling is het verhelpen van de klachten en het bereiken van een betere balans in de algehele belastbaarheid. Tevens worden handreikingen meegegeven waarmee je in de toekomst klachten kan voorkomen.